My Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

My Time at Portia enters Early Access on Jan 23rd 2018!

Pages: [1] 2 3

Author Topic: Mining Robot  (Read 9079 times)

dreatern

  • Colonist
  • **
  • Karma: 6
  • Posts: 50
    • View Profile
Mining Robot
« on: July 15, 2013, 05:04:45 PM »

How about a mining robot?

An automated system to collect ore






Logged
steam:  dreatern

MerkerBenson

  • Citizen
  • ****
  • Karma: 27
  • Posts: 539
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #1 on: July 15, 2013, 07:16:04 PM »

Nicely presented concept!

Zifei did say something about a future structure or similar automated method of mining ore for the enlarging settlement, but for now everything is in concept phase.

Cheers
Logged

drantorsmith

  • Colonist
  • **
  • Karma: 2
  • Posts: 61
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #2 on: July 15, 2013, 07:38:48 PM »

How does this not get stuck in a ditch like my vehicles?  Maybe a hover-bot?!?
Logged

dreatern

  • Colonist
  • **
  • Karma: 6
  • Posts: 50
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #3 on: July 15, 2013, 07:49:27 PM »

How does this not get stuck in a ditch like my vehicles?  Maybe a hover-bot?!?

With better pathfinding system or just teleport the robot



Logged
steam:  dreatern

lambertraynard

  • Enlistee
  • *
  • Karma: 1
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #4 on: July 16, 2013, 05:43:21 AM »

YES PLEASE!!!!!!
Logged

Gazz2

  • Global Moderator
  • Citizen
  • *****
  • Karma: 33
  • Posts: 461
  • I'm in your brains, thinking your thoughts.
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #5 on: July 16, 2013, 05:57:01 AM »

If you have to teleport the robot around you can just replace it with a mining satellite.
It shoots a mining death ray from orbit and beams the minerals back down to a nearby base.
Logged
Lord Corrector of the Universe? Yep, that's me!

dreatern

  • Colonist
  • **
  • Karma: 6
  • Posts: 50
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #6 on: July 16, 2013, 11:27:15 AM »

If you have to teleport the robot around you can just replace it with a mining satellite.
It shoots a mining death ray from orbit and beams the minerals back down to a nearby base.

But this is not fun...  a good pathfinding is the beste solution.

it can hover to prevent it from falling into ditches and also have a drilling machine (or laser) to cross mountains.
there are a lot of fun solutions :D



Logged
steam:  dreatern

yarnevk

  • Andhera Rider
  • Planetary Hero
  • ******
  • Karma: 51
  • Posts: 2297
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #7 on: July 16, 2013, 01:36:14 PM »

If you have to teleport the robot around you can just replace it with a mining satellite.
It shoots a mining death ray from orbit and beams the minerals back down to a nearby base.

But this is not fun...  a good pathfinding is the beste solution.

it can hover to prevent it from falling into ditches and also have a drilling machine (or laser) to cross mountains.
there are a lot of fun solutions :D

What is the difference between an autobot and a mining sateliite?  They both harvest without you having to be there.   The same result could be accomplished by giving your NPC a pick.   Or even better for the plot, you enslave the Marians and force them to work the mines!
Logged

dreatern

  • Colonist
  • **
  • Karma: 6
  • Posts: 50
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #8 on: July 16, 2013, 01:41:15 PM »

the difference is the amusement of building a robot, control and use it

with satellite you have a laser or something pointed at one point, boring :D  NPCs are also boring, they are common LOL
Logged
steam:  dreatern

Evmeister

  • Settler
  • ***
  • Karma: 3
  • Posts: 185
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #9 on: July 16, 2013, 06:09:25 PM »

If you have to teleport the robot around you can just replace it with a mining satellite.
It shoots a mining death ray from orbit and beams the minerals back down to a nearby base.

But this is not fun...  a good pathfinding is the beste solution.

it can hover to prevent it from falling into ditches and also have a drilling machine (or laser) to cross mountains.
there are a lot of fun solutions :D

What is the difference between an autobot and a mining sateliite?  They both harvest without you having to be there.   The same result could be accomplished by giving your NPC a pick.   Or even better for the plot, you enslave the Marians and force them to work the mines!

I actually like his idea of enslavement, anyway we can get that in the game? Attack Punjab settelements or raid them. Capture their warriors and then enslave them or show them you are the superior race, to where they revere you as a god and become your undying faithful soldiers. They then will fight for you to try to convince and convert their bretheren!
Logged
Check out The Mandate! Funding will continue till march so you can still back and help towards stretch goals. http://www.mandategame.com/

Dyger

  • Colonist
  • **
  • Karma: 2
  • Posts: 60
  • Sdrawkcab daer uoy, siht daer nac uoy fi.
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #10 on: July 16, 2013, 11:07:56 PM »

How about having the battery determine the amount of time the robot remains out in the field before it has to come back for power?

Also, maybe the robot could use the hover propellers?  That way wheeled/tracked robots would be cheaper, consume less power, but have more difficulty in rough terrain while the hover bots have an easier time with terrain, but are more expensive and have to recharge more often.
Logged

VegaSera

  • Colonist
  • **
  • Karma: 1
  • Posts: 79
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #11 on: July 18, 2013, 01:23:24 AM »

I imagine this kind of thing is something that someone would end up modding into the game, in the same way that buildcraft and industrialcraft was modded into Minecraft. The devs have already expressed a desire to have a modding API in place sometime before the final launch.
Logged

Sir Slush

  • Colonist
  • **
  • Karma: 3
  • Posts: 79
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #12 on: July 21, 2013, 05:04:58 AM »

You drew that? Nice. I like the way you presented this.
And I totally agree. While I like to mine by hand (sometimes), it gets old quickly. Especially if I have to mine a lot. Let's build a robot to do it for us.
Logged

MrsCrimson

  • Settler
  • ***
  • Karma: 10
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #13 on: July 21, 2013, 11:46:19 AM »

Good presentation and suggestion.

I love mining by hand, but am agreed that having an automated or robotic/vehicle option is not a bad thing...and I'd probably use one, especially in mid/later stages of the game where you're probably going to be more interested in keeping up with a lot of other things vs. spending time mining yourself.
Logged

Yoshi0351

  • Enlistee
  • *
  • Karma: 0
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Mining Robot
« Reply #14 on: July 23, 2013, 05:11:23 PM »

Quote
Everything listed on our "stretch" goals, with the exception of the last 2 maybe, we plan to do anyway
The $130000 stretch goal would be great for this. just add templates for a drill/tracks/grippers/control units/general robot things, and program it yourself with like a beacon or a mineral scanner template. I'm glad to see more people want this.


oops... falied to see "programmable harvesters/robots" listed under buildings in the sticky...
« Last Edit: July 23, 2013, 05:24:46 PM by Yoshi0351 »
Logged
Pages: [1] 2 3