Pathea Board

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

My Time at Portia enters Early Access on Jan 23rd 2018!

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Dragon

Pages: [1]
1
Planet Explorers General Discussion / Farming on Modified Terrain
« on: November 05, 2018, 12:17:05 PM »
Yes, I'm back on PE again. It's awfully quiet in the forums here, I expected this game to take off after release. Surely it can't die yet? There's still no other voxel sandbox game with this level of content, the very reason I am back here!

But anyway, just a quick question: Is it possible to farm on modified terrain after final release? I remember that previously NPCs could not work farms if built on modified terrain. I have started building a coastal colony again which naturally involves reclaiming lots of land to build on, will this still be an issue for farming?

Thanks!

2
I last played the game around the release of 0.90 alpha, I still had a few problems so I decided to wait for the final release. So now I have finally decided to seriously get into the game after release. I decided to rather start a dedicated server to play on since I also bought the game for a couple of friends, this way I can continue playing my main game and they can just join in whenever we're in the mood for some multiplayer. We have experienced some bugs in the meantime that I have decided to list here.

Some of these bugs have been reported before and the server is also a proxy one meaning the bugs could be caused by low transfer rates and dropped packets. This is on a survival adventure map. Here we go:


- Cannot get on vehicle: This one is well-known since 2014 and was already recently reported again. (minor - workarounds exist)

- Map view resets: It seldom happens that clients' map resets to unexplored state every time the server is restarted, meaning they have to explore and open up the map all over again. This bug does not seem to affect the master role/administrator. (significant - players needs a map)

- Colonists disappear: This practically happens every time and affects everyone whenever the server is restarted. The colonists still appear on the colony tab in your mobile PC and you can change their equipment etc. but, they are nowhere to be found in the game world itself. Fast travelling to a distant town and then back to your colony sometimes brings back a colonist or two, but not everyone. (critical - setting up a working colony takes a lot of work minor - workarounds found, see below)

- Town NPCs not regenerating: NPCs from towns never get replaced when recruiting them for your colony, this means that towns will quickly become empty when more players start to set up their own colonies. Restarting the server does not help. (significant - you need colonists for colonies, empty NPC towns is not very nice either)

- Animals spawning inside the colony shield: Animals spawn all over the colony every time the server is restarted, causing your turrets to go haywire for a moment. If you reclaimed land on water for building your colony, even fish spawn in your colony on the surface and "swims" around your colony streets. This could be related to the disappearing colonists issue mentioned above. (minor - you get lots of loot afterwards)

- Turrets target ALL animals, even docile ones: It's nice to have some birds flying around your town square or some fish swimming around your waterfront and docks, the turrets really don't have to slaughter them all whenever they get close, they won't bite. (minor - it's only an immersion thing)


Some other observations:

- Modified terrain or felled trees outside colony shields/away from player infrastructure never seem to erode away or regrow, this means that the map becomes increasingly littered with small "world modifications" everywhere (craters from battles here, chopped trees there). Eventually the game world will be in such a state that we will have to start over, for example: Battle seldom breaks out at one Paja camp on a common travel route, the terrain surrounding this camp is a complete mess already, some of their buildings even hover in the air due to the ground under them having been blown away by explosions. It should not be necessary for me to restrict players from digging holes, chop trees or use explosive weaponry on the server (I already have to do this in singleplayer), a game world in a game like this should be self-sustaining.

- Date and spelling is still in US format instead of international format, yet the game is sold internationally.


I did experience some internet issues earlier that could have caused the game world to bug out. I would like to confirm if anyone else experienced these issues (except the "cannot get on vehicle" bug, that is a known one) because they could just be isolated incidents on my game world but, restarting again is something I have done enough during alpha so I hope I won't have to again.

Thanks

3
I am playing the storyline again for a change and already progressed far enough to have all scripts and parts available however, I cannot seem to find the laser rifle grip and top level fuel cell for vehicles or the hydrogen script needed to replicate it. I don't know about hydrogen and fuel cell but I am almost certain that I played the storyline with my laser rifle before. I haven't seen anyone yet who sells scripts for furniture either.

Where can I find these, if at all?

4
I've read in another topic that when you play adventure mode with voxel cache on, and you run out of HDD space, the game will crash and corrupt your save files, is this true?

The reason I'm asking is because I played an adventure map for a long time without problems, then ran out of space causing the game to crash. I then started to get constant too-many-heaps crashes and lockups a bit after this happened, now it's so bad that I would get this crash every 10-20 minutes, to the point of giving up on that particular adventure game. Could running out of hard drive space have corrupted my save file, causing it to crash or lock up this often? Or is this "normal" for adventure mode on a 40x40km map?

I now play a 20x20km adventure map on a dedicated server by myself as a workaround (cannot lose progress if the game crashes or locks up). Funny thing is, I have played just as much but rarely experiences crashes and lockups. Is playing on a dedicated server really more stable than singleplayer adventure mode? Or should I just start a new singleplayer adventure map but, on a smaller map with an eye on hard drive space?

Thanks!

5
So, I have scoured searches on the web and in the forums regarding this but, could not find assistance, with posts and information either being off-track or several months old. If there are topics about this for newer updates, please redirect me. Search engines is just a bit useless these days. I did not wade through lazy posts either, like "a Question" or "Bug in Multiplayer" titles that does not specify the problem.

The problem I have is with uploading ISOs for use in multiplayer build mode being very erratic. I had problems with multiplayer before but, after the last update things run smoothly, we rarely experience problems playing online when I run the server. Uploading ISOs though, is still a headache, sometimes uploaded ISOs shows up in my inventory instantly, other times it takes ages to show up, or never show up at all. Several multiplayer sessions were spent standing around trying to figure out how to get uploaded stuff to show up in my inventory whilst watching other players blow my colony apart with their vehicles, me being defenseless without any vehicles to defend because, the ISOs just don't show up. Other times it's in my inventory seconds after uploading and other players has to look on helplessly as I tear their colonies apart.

Are there some tips or tweaks to make uploading ISOs a bit more reliable? Can you, for example, copy all ISOs you want to use to the appropriate place in the server folder to make them show up ingame? Or is this dodgy upload method the only way? We won't mind if all ISOs shows up in the host's inventory and needs to be given out to all players by the host running the server, many of us already make arrangements to wait for all players to get their ISOs in their inventories before starting war but, this seldom end up in waiting in vain for the entire session.

PS: I have configured all ports on my router and all works well. Newer routers however, like mobile and 4G routers, do not have settings for port forwarding due to restrictive DRM regimes and simply because manual port forwarding is regarded as an obsolete practice in today's age and time. I strongly suggest you (as dev) do away with manual port forwarding as soon as possible, as this will prevent a great number of players from playing online properly, many internet users are switching to mobile internet these days anyway. Please don't take it as an insult or complaint, I know it's easier said than done, you guys at Pathea are doing a great job and your efforts this year shines bright, it's just that it is a bit of a problem.

6
Planet Explorers General Discussion / nVidia Support
« on: November 22, 2012, 12:00:21 PM »
Are there any performance tweaks for nVidia users for the 0.4 alpha? I downloaded v. 0.3 a while back but, it was unplayable on my machine and overheated the GPU so, I waited patiently for the 0.4 alpha release and updated graphics drivers but, it seems performance is even worse than before. I really want to try out this game but, the bad performance on nVidia cards makes it unplayable, I don't have a high-end machine (GeForce 9500 GT) but, I can still play all new games on decent graphics settings (Arkham City runs as smooth as silk on high graphics, for example), any tweaks to improve performance will be highly appreciated!

Pages: [1]